Logo Guvernul Romaniei Logo PNDR Logo AFIR Logo UE

Shakshuka

Shakshuka
Rețete

Shakshuka este o reteta simpla de oua gatite in sos de rosii aromat, cu ceapa, ardei gras si condimente, servite direct din tigaie. Un mic dejun savuros si rapid de pregatit!

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 100 min
  • Timp de gatire: 20 min

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 conserva de rosii cubulete (400 g) sau 4-5 rosii proaspete, taiate cubulete
  • 1 ceapa medie, tocata fin
  • 1 ardei gras rosu, taiat fasii subtiri
  • 2-3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingurita boia de ardei dulce (sau iute, dupa gust)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Patrunjel proaspat sau coriandru, tocat (pentru garnitura)
  • Sare si piper
  • 1 lingurita chimen macinat (optional)

Mod de preparare

  1. Toaca ceapa, usturoiul si ardeiul gras. Daca folosesti rosii proaspete, taie-le cubulete.
  2. Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa si ardeiul gras si gateste-le timp de 5-7 minute, pana cand se inmoaie si devin usor aurii.
  3. Adauga usturoiul tocat, boiaua de ardei si chimenul macinat (daca folosesti). Gateste totul pentru inca 1-2 minute, amestecand constant, pana cand usturoiul isi elibereaza aroma.
  4. Toarna rosiile cubulete in tigaie, amesteca bine si adauga sare si piper dupa gust. Lasa sa fiarba la foc mic pentru 10-15 minute, pana cand sosul se ingroasa usor si aromele se combina.
  5. Cu o lingura, fa 5 mici adancituri in sosul de rosii. Sparge un ou in fiecare adancitura. Acopera tigaia cu un capac si lasa sa gateasca la foc mic pana cand albusurile sunt gatite, iar galbenusurile sunt inca usor moi, aproximativ 5-7 minute.
  6. Opreste focul si presara patrunjelul sau coriandrul tocat deasupra.
Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare.
cookie Sunt de acord