Ouă Florentine
Rețete
Ouăle Florentine sunt varianta la fel de gustoasă dar mult mai sănătoasă a celebrelor ouă Benedict. Ideale pentru un mic-dejun sau un aperitiv rapid, colorat, sățios și absolut delicios.
Timpi de preparare
- Timp de preparare: 2 min
- Timp de gatire: 8 min
Ingrediente
- 2 chifle
- 4 ouă
- 1 roșie mare - tăiată în 4 felii rotunde
- O mână de frunze de spanac
- Sos olandez
Mod de preparare
- Ouăle se fierb sau se poșează.
- Se spală bine frunzele de spanac, se pune 1 linguriță de unt într-o crăticioară. Când acesta s-a topit se pune spanacul deasupra și se lasă la călit doar până se înmoaie ușor.
- Taie chiflele în 2, prăjește-el un pic, dă-le cu unt.
- Pune câte o felie de roșie pe fiecare în parte și câte o lingură plină cu spanac.
- Când sunt gata ouăle, pune-le deasupra spanacului.
- Toarnă sos olandez peste ouă și servește imediat.
Alte postări...