Logo Guvernul Romaniei Logo PNDR Logo AFIR Logo UE

Ouă Florentine

Ouă Florentine
Rețete

Ouăle Florentine sunt varianta la fel de gustoasă dar mult mai sănătoasă a celebrelor ouă Benedict. Ideale pentru un mic-dejun sau un aperitiv rapid, colorat, sățios și absolut delicios.

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 2 min
  • Timp de gatire: 8 min

Ingrediente

  • 2 chifle
  • 4 ouă
  • 1 roșie mare - tăiată în 4 felii rotunde
  • O mână de frunze de spanac
  • Sos olandez

Mod de preparare

  1. Ouăle se fierb sau se poșează.
  2. Se spală bine frunzele de spanac, se pune 1 linguriță de unt într-o crăticioară. Când acesta s-a topit se pune spanacul deasupra și se lasă la călit doar până se înmoaie ușor.
  3. Taie chiflele în 2, prăjește-el un pic, dă-le cu unt.
  4. Pune câte o felie de roșie pe fiecare în parte și câte o lingură plină cu spanac.
  5. Când sunt gata ouăle, pune-le deasupra spanacului.
  6. Toarnă sos olandez peste ouă și servește imediat.
Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare.
cookie Sunt de acord