Logo Guvernul Romaniei Logo PNDR Logo AFIR Logo UE

Ouă ochiuri pe pat de cartofi dulci

Ouă ochiuri pe pat de cartofi dulci
Rețete

Un mic dejun bogat în proteine și nutrienți, rapid și extrem de gustos.

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gatire: 15 min

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci
  • 4-5 ouă
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de unt
  • Sare, piper, boia

Mod de preparare

  1. Spală cartofii, decojește-i și taie-i cubulețe.
  2. Toacă ceapa. Taie usturoiul (nu foarte mărunt).
  3. Dă totul la călit într-o tigaie încinsă în prealabil, adăugând treptat untul. Asezonează, amestecă bine și pune capacul.
  4. Când se înmoaie cartofii (cei dulci se pătrund mult mai repede ca aceia normali), mai amestecă o dată.
  5. Sparge ouăle deasupra, ca pentru ouă ochiuri. Mai pune unt și condimente dacă simți nevoia. Pune capacul și lasă la foc mic până se prăjesc ouăle.
Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare.
cookie Sunt de acord