Ouă poşate
Rețete
Ouăle poșate sunt apreciate în întreaga lume pentru textura lor delicată și echilibrul perfect între albușul ferm și gălbenușul cremos.
Timpi de preparare
- Timp de preparare: 2 min
- Timp de gatire: 3 min
Ingrediente
- 1 lingură oțet alb
- 3 ouă
- Sare
- Piper
Mod de preparare
- Într-o oală care fierbe apa la foc mic-mediu se adaugă o lingură de oțet alb.
- Ouăle se sparg în 3 castroane diferite.
- Cu ajutorul unei linguri se amestecă viguros apa cu oțetul timp de 10 secunde.
- Se adaugă repede un ou în centrul vârtejului creat. Se lasă să se gătească timp de 2-3 minute pentru un ou poșat moale.
- Oul se scoate din oală cu ajutorul unei spumiere. Se repetă procesul pentru restul de ouă.
- Ouăle poșate se servesc condimentate cu sare și piper.
Alte postări...