Logo Guvernul Romaniei Logo PNDR Logo AFIR Logo UE

Frittata cu cartofi și bacon

Frittata cu cartofi și bacon
Rețete

Frittata este o mâncare pe bază de ouă (extrem de versatilă și gustoasă) ce poate fi servită fie pe post de mic-dejun, gustare, prânz la birou sau chiar și la cină.

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 15 min

Ingrediente

  • 4-5 cartofi medii
  • 6 ouă bătute
  • 250 g bacon
  • 3 cepe verzi
  • 1 ardei roșu
  • 200 ml lapte
  • 50 g parmezan
  • Sare si piper după gust

Mod de preparare

  1. Spală și curăță cartofii. Pune-i la fiert 10 minute.
  2. Taie bacon-ul si prăjește-l 2-3 minute, împreună cu ardeiul tăiat solzișori.
  3. Bate ouăle cu laptele și parmezanul, apoi asezonează-le cu sare și piper.
  4. Scoate cartofii, taie-i cubulețe și adaugă-i în tigaie.
  5. Toacă ceapa verde.
  6. După 5 minute, toarnă în tigaie mixtura de ou și ceapa verde.
  7. Amestecă o dată, pune capacul și lasă la foc mic spre mediu să se coacă.
Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare.
cookie Sunt de acord