Frittata cu cartofi și bacon
Rețete
Frittata este o mâncare pe bază de ouă (extrem de versatilă și gustoasă) ce poate fi servită fie pe post de mic-dejun, gustare, prânz la birou sau chiar și la cină.
Timpi de preparare
- Timp de preparare: 10 min
- Timp de gatire: 15 min
Ingrediente
- 4-5 cartofi medii
- 6 ouă bătute
- 250 g bacon
- 3 cepe verzi
- 1 ardei roșu
- 200 ml lapte
- 50 g parmezan
- Sare si piper după gust
Mod de preparare
- Spală și curăță cartofii. Pune-i la fiert 10 minute.
- Taie bacon-ul si prăjește-l 2-3 minute, împreună cu ardeiul tăiat solzișori.
- Bate ouăle cu laptele și parmezanul, apoi asezonează-le cu sare și piper.
- Scoate cartofii, taie-i cubulețe și adaugă-i în tigaie.
- Toacă ceapa verde.
- După 5 minute, toarnă în tigaie mixtura de ou și ceapa verde.
- Amestecă o dată, pune capacul și lasă la foc mic spre mediu să se coacă.
Alte postări...